keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Työvaiheet

1. Toimeksianto

Asiakas otti meihin yhteyttä ja pyysi toimistotila suunnitelmaa. Yhteydenotossa asiakas hieman kertoi tehtävästä.


2. Asiakkaan kanssa tapaamisen sopiminen ja siihen valmistautuminen

Asiakkaan kanssa sovittiin aika, jolloin pääsimme katsomaan tilaa johon toimisto tulisi. Tapaamista varten laadittiin paperille valmiiksi kysymyksiä asioista, joista olisi hyvä tietää ennen suunnittelun aloittamista.


3. Asiakastapaaminen
Tapaamisessa käytiin vielä tarkemmin läpi tehtäväksianto. Keskustelimme mitä asiakas toivoo. Otimme myöskin tarvittavat mitat ja kuvat.


4. Ideointi ja materiaaleihin tutustuminen

Aloitimme ideoinnin selailemalla netistä erilaisten toimistojen kuvia ja etsimällä fiiliskuvia. Kävimme myöskin rautakaupoissa ja ikeassa kiertämässä.
Materiaaleista tutkitaan sopivuus toimistotilaan. Esimerkiksi laittiamateriaalin tarvitsee olla tarpeeksi kovaa, jotta se ei naarmuunnu rullatuoleilla kulkemisesta.


5. Huonekalujen sijoittelu

Mietimme paperilla miten toimiston huonekalut voisi sijoittaa tilaan niin, että kaikilla on tarpeeksi tilaa ja ei tule liian kapeita kulkuväyliä. Suunnittelimme monia erilaisia vaihtoehtoja.
Kalusteiden sijoittelussa pitää ottaa huomioon rt-kortisto. Rt-kortistossa kerrotaan yleisiä mittoja joita täytyy olla esimerkiksi hätäpoistumistien leveys. Meidän projektissamme oleellisia mittoja olivat esimerkiksi; millaisentilan rullatuoli tarvitsee, käytäväleveys, naulakon viemä tila, tarpeeksi kestävä lattiamateriaali.


6. Tekninen piirto ja ideoiden kehitys

Kun idea on selkeä, se piirretään koneella puhtaaksi. Puhtaiksi piirrettyihin kuviin voi vielä tehdä muutoksia sitä mukaan kun idea muuttuu. Ideat piirretään tässätapauksessa seinäprojektioina illustratorissa ja SketchUpissa 3D muodossa. Puhtaaksi piirto helpottaa tilan hahmottamista.


7. Välitsekki

Kun ideat on työstetty melkein valmiiksi, sovitaan jälleen tapaaminen asiakkaan kanssa. Tapaamisessa jokainen esittelee ideansa ja asiakas saa kertoa ideoista mielipiteensä ja näin päätetään mitä ideoita kannattaa kehittää eteenpäin.


8. Ideoiden jatkokehitys ja viimeistely

Kun ideat ovat loppuunasti viimeistelty, lasketaan paljon toimistolle kertyy hintaa. Uusien kalusteiden, lattia- ja seinämateriaalien hinta ja menekki lasketaan ja saatu hinta ja tarvittavien hankintojen lista luovutetaan asiakkaalle työn yhteydessä.


9. Töiden esittely asiakkaalle

Ideasta on koottu planssi, jossa on mm. fiiliskuva, seinäprojektiot, värimääritykset. Työt esitellään asiakkaalle planssin avulla ja pitämällä myyntipuhe. Asiakas saa valita ideoista mielestään parhaimman joka toteutetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti