sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kemian tehtävä

Kemian tehtävän aion suorittaa vertailemalla kahta ekologista maalia. Hain netistä ekologisia maaleja ja valitsin niistä kaksi. Ensimmäinen maali on coloria greenlinen ja toinen on nutshell ekomaali.

Coloria greenline on vesiohenteinen maali. Korkealaatuinen vesiohenteinen maali on ekologinen valinta, sillä se ei haihduta liuottimia. Työ välineet voi pestä helposti vedellä. Eli et tarvitse lisäksi mitään liuottimia joilla pesisit tarvikkeesi. Säästät siis samalla rahaa ja luontoa kun valitset vesiohenteisen maalin. Coloria greenlinessä sideaineena toimii uusiutuva luonnon öljy. Coloria greenlinellä on myös M1- merkintä. M1-merkintä on luokittelu tapa, jossa on kolme mahdollista luokkaa, joista M1 on paras. Luokituksen vaatimukset koskevat vain materiaalista huoneilmaan kulkeutuville kemiallisille päästöille. Ainoa tuotteen koostumukselle kohdistuva vaatimus on laastien, tasoitteiden ja silotteiden kaseiinittomuudesta.
Nutshell ekomaali on maatuva. Jos esimerkiksi maalaat puisen pöydän luonnonhajoavalla maalila, voit pöydän rikkouduttua polttaa sen huoletta. Nutshell ekomaali ei ole niin vaarallinen jos sitä hieman joutuu ihmisen esimerkiksi lapsen suuhun. Joten jos siis haluat maalata esimerkiksi lasten leluja tai huonekaluja joilla on riski joutua lapsen suuhun, kannattaa valita tämä maali vaikka se maksaisi hieman enemmän.

Coloria greenline kannattaa siis valita kun olet maalaamassa talon seiniä tai muita yleisiä pintoja.
Nutshell ekomaali kannattaa valita kun haluat tuunata tuotteita maalaamalla ja varsinkin jos maalaat lasten leluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti